Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2024. 07:23 >> 07:33

ANA NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

"U javnosti ne pokazujem svoj temperament, nijesam imuna na uvrede"

Poslanica Ana Novaković Đurović kaže da se nikada ne bi bavila politikom kada bi zastupala vrijednosti i principe koji se kose sa onim za šta se lično zalaže. U emisiji "Upoznajte parlamentarce" kaže da je na okupljanjima sa porodicom i prijateljima najispunjenija. Odrastanje sa sestrama učinilo je njeno djetinjstvo radosnim, a druženje uz gitaru i rok muziku obilježili su srednjoškolske dane. Za sebe kaže da je jako temperamentna, ali da se trudi da to ne pokaže u javnim nastupima.

 

Dani na selu, ali i druženje pod orahom u podgoričkoj Ulici Mitra Bakića obilježili su djetinjstvo poslanice GP URA. 

"Bila sam dobra djevojčica i jako srećna. Bila sam mažena i pažena, ali mislim da nisam razmažena zbog toga", kaže Novaković Đurović za Parlamentarni kanal. 

Kaže da se nije slučajno našla u politici, te da je kao dijete voljela da gleda Skupštinu.

„Dešavalo se da me društvo pozove napolje, a da ja ostanem kući da gledam sjednicu“, kaže Novaković Đurović i dodaje da se osjeća privilegovanom zato što je sada u prilici da obavlja odgovorne funkcije. 

Otkriva da je jako temperamentna privatno, ali da u javnom prostoru sebi uvijek postavlja granicu, jer osjeća odgovornost zbog mlađih generacija koje to prate.

Najteži trenutak u životu za nju je bio gubitak oca.

„To se dogodilo u periodu aktivizma u nevladinom sektoru. Život ide dalje, a priroda posla u nevladinom sektoru je bila takva da sam se ja nedugo nakon toga pojavljivala javno. Prolazila sam vanredno tešku fazu, a trudila sam se da ne bude vidljivo. To jesu životni trenuci koji vas zauvjek promijene, najviše u iluziji da za sve ima vremena. Pošto je taj odlazak bio nagao i iznenadan bio je ogromna lekcija da sve trenutke, posebno sa roditeljima i bliskim ljudima, ne shvatamo zdravo za gotovo“, kaže Novaković Đurović.

Srećnom je čine sitne stvari.

„Za mene je sreća neplanirano spontano okupljanje prijatelja i porodice, to su momenti kada sam svoja, kada sam najispunjenija i najslobodnija“, kaže ona.

Period kada je radila u nevladinom sektoru za nju je posebno važan i nosi lijepa sjećanja. Smatra da je to bila idealna priprema za ono što je uslijedilo. 

Komentarišući napade kojima su žene na javnim funkcijama u Crnoj Gori izložene, kaže da još nije imuna na to. Smatra da najviše fali ženske solidarnosti. 

„Činjenica je da na javnoj sceni ženama nije lako. Doživljavala sam razne neprijatnosti. Ne mogu reći da uvijek ostanem imuna na to.  Meni je nevjerovatno da neko ima potrebu da uvrijedi drugu osobu“, kaže poslanica.

Za tridesetak godina sebe vidi kao spisateljicu. 

"Nerijetko se šalim sa kumom da se nas dvije vidimo jednom u staračkom domu i da tada živimo novu mladost. Ne bih imala ništa protiv", kaže poslanica Novaković Đurović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније