Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 03. 2024. 14:18 >> 14:34
Čitaj mi:

SASTANAK SA DELEGACIJOM ELF

LP: Spajićevu Vladu kontroliše proruski element

Vladu na čelu sa Milojkom Spajićem kontroliše snažan proruski element koji će u svakom trenutku koji ocjeni pogodnim, zaustaviti dalji put Crne Gore prema EU, tvrde iz Liberalne partije.

Kako je saopšteno iz Liberalne partije, ova stranka je bila domaćin delegaciji Evropskog Liberalnog Foruma ELF, fondacije ALDE saveza liberala i Renew Europe grupe u Evropskom Parlamentu.

Predsjednik LP Vatroslav Belan, potpredsjednik Ammar Borančić i generalni sekretar Esad Šainović razgovarali su sa zamjenikom direktora ELF dr Antoniosom Nestorasom i stručnim konsultantnom Emilom Kirjasom.

“Zajednički su analizirali mogućnosti daljeg djelovanja liberala u Crnoj Gori, rada na kreiranju nove programske platforme, nove vizije i novog puta liberala koji će u konačnom biti nova politička ponuda na crnogorskoj političkoj sceni”, saopšteno je iz LP-a.

Oni su razgovarali o izazovima Crne Gore na putu evropskih integracija i daljoj demokratizaciji društva koje je u stalnoj političkoj krizi.

Ocijenjeno je da je učešće liberala u donošenju odluka kako zakonodavne tako i izvršne vlasti ključno za razvoj države i ubrzani napredak prema EU, te da međunaorodni partneri liberale prepoznaju kao važan vrijednosni politički faktor u tim procesima.

“Belan je sagovornike upoznao sa trenutnim političkim ambijentom u Crnoj Gori i stavom da i pored pozitivnih ocjena koje dolaze iz Brisela na račun 44. Vlade Crne Gore liberali ne mogu dijeliti isti optimizam, prije svega zbog činjenice da ovu Vladu kontroliše snažan proruski element koji će u svakom trenutku koji ocjeni pogodnim zaustaviti dalji put Crne Gore prema EU”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније