Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 03. 2024. 12:32 >> 13:30
3
Čitaj mi:

SNP

"Šimun udario na dokazane opozicionare, a promoviše farmaceutski lobi"

Predsjedništvo SNP CG zahtijeva od ministra zdravlja Vojislava Šimuna da preispita odluku o smjeni direktora Montefarma Gorana Marinovića, za kojeg odgovorno tvrdimo da je svojim dolaskom zaustavio veliki broj nezakonitih radnji i značajno povećao profit te državne firme, o čemu postoje nepobitni dokazi, navode iz te partije.

"Nijesmo bili saglasni ni sa smjenom direktorice KBC Ljiljane Radulović, kao ni sa smjenom medicinskog direktora te ustanove, uvaženog gospodina i stručnjaka prof dr Zorana Terzića. Imamo opravdanu bojazan da određeni funkcioneri iz PES pokušavaju da “na mala vrata” vrate kadrove DPS-a koje smo posle mnogo godina uspješno razvlastili", istakli su iz SNP-a.  

Ukoliko ministar ne preispita odluke, iz SNP-a poručuju da će biti prinuđeni da otvore pitanje njegove pozicije kao ministra zdravlja u rekonstrukciji Vlade koja slijedi.

"Ovi naši zahtjevi da se ne smjenjuju pomenuti ljudi nisu uvaženi, stoga još jednom apelujemo na ministra da preispita svoje odluke, u suprotnom mi ćemo biti prinuđeni da otvorimo pitanje njegove pozicije kao ministra zdravlja u rekonstrukciji Vlade koja slijedi, sa ostalim kolegama i partnerima u Vladi Crne Gore", ističu u saopštenju. 

Iz SNP-a ističu da smatraju da ovo nije samo atak na pomenute ljude, već i na Socijalističku narodnu partiju u cjelini, koja je dala veoma značajan doprinos demokratskim promjenama u Crnoj Gori.

"Kao ozbiljan i kredibilan koalicioni partner, nećemo dozvoliti radnje i poteze koji imaju za namjeru da naštete crnogorskoj javnosti i građanima kroz izbor neadekvatnih kadrova na najodgovornijim pozicijama", zaključuju u saopštenju. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније