Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ TVCG ]

24. 03. 2024. 19:50 >> 19:53
1
Čitaj mi:

MARAŠ DUKAJ

Rok ističe sjutra veče, prinudna uprava neizbježna

Ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je u Dnevniku 2 na TVCG kazao je da nije cilj Vlade da na bilo koji način utiče na preuzimanje u svoje ruke vlast u Andrijevici, Budvi i Šavniku. Ističe da će ukoliko pomenute opštine ne ispune zakonom predviđene obaveze uvesti prinudni upravu, nakon čega predsjednik Jakov Milatović treba da raspiše lokalne izbore.

"Mi smo pokazali volju i kao MJU i kao Vlada da pomognemo lokalnim samoupravama. Situacija u ovim opštinama je loša. Vlada je bila primorana da vrši tj. uputi poziv kroz odluke upozorenja. Rok ističe sjutra veče i čekamo taj datum koji smo definisali u skladu sa zakonom, i sjutra ćemo poslati svim opštinama da nam pošalju sve one akte koje su usvojili, i nadam se da ćemo do kraja nedjelje donijeti odluku koja je u nadležnosti MJU", istakao je Dukaj.

Kaže da čekaju da vide kakav je ishod ovih sjednica.

"Prinudna uprava podrazumijeva da Vlada Crne Gore preuzme funkciju SO. Ukoliko dođe do prinudne uprave i raspuštanja skupština opština, predsjednik države jasno i decidno treba da se odredi prema tome i raspiše lokalne izbore", naveo je Dukaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније