Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

17. 04. 2024. 10:00 >> 10:00
1
Čitaj mi:

Krvavac

Predsjednik države ličnu sujetu da ostavi po strani, zarad uspjeha EU puta

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Branko Krvavc poručio je da ako predsjednik države Jakov Milatović želi dobro Crnoj Gori i njenom putu u EU, trebalo bi da pokuša da se izdigne iznad lične sujete i umjesto zastupanja prethodnih vlada, radi za dobro svih građana, u okviru nadležnosti propisanih Ustavom.

Kako navodi Krvavac, Vlada, na čelu sa premijerom Spajićem, i trenutna skupštinska većina, odblokirali su proces evropskih integracija i doveli Crnu Goru na mjesto predvodnika na Zapadnom Balkanu, što su prepoznali svi zvaničnici EU i međunarodni partneri.

"Integracija u EU je decenijski san ogromne većine crnogorskih građana, što nas obavezuje na punu posvećenost reformama, koje će transformisati naše društvo u korist svih. Zato pristupanje EU mora biti iznad svega i svih, a u to ime, potreban nam je opšti društveni konsenzus i posvećeni rad na reformama. Ako predsjednik države želi dobro Crnoj Gori, trebalo bi, zarad uspjeha ovog procesa, da pokuša da se izdigne iznad lične sujete i umjesto zastupanja prethodnih vlada, radi za dobro svih građana, u okviru nadležnosti propisanih Ustavom. Podsjetiću, predsjednik Milatović je prije samo nekoliko mjeseci tražio od Evropske komisije da odgodi prošlogodišnji Izvještaj o napretku, kako bi Vlada i Skupština dobili više vremena, čime sam sebe demantuje, a najbolje o učincima prethodne Vlade govori baš posljednji izvještaj o (ne)napretku", naglašava Krvavac.

Kako je dodao, predsjednik je sklon da brzo zaboravlja stvari i izgleda ne pamti ni na osnovu čega je dobio podršku građana.

"To su programi koji su prioriteti ove Vlade, a možda mu sada ne odgovaraju, jer se uspješno sprovode, na dobrobit svih građana. Da budem još konkretniji, takozvani koautor Evrope Sad 1, nije na početku podržavao program, koji je donio najveće benefite građanima Crne Gore, a na čijim rezultatima je došao do pozicije na kojoj se nalazi", navodi se u saopštenju Krvavca.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније