Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ RSE ]

23. 04. 2024. 22:29 >> 09:06

produženje pritvora do 30. juna

Sud u Moskvi odbacio žalbu Gerškoviča

Sud u Moskvi odbio je žalbu zatvorenog američkog novinara Evana Gerškoviča na produženje pritvora do 30. juna.

Predmetni sudija rekao je da odluka od 26. marta, kojom je Gerškoviću produžen pritvor do 30. juna, treba da ostane nepromijenjena, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Gerškovič, novinar Volstrit žurnala, koji je proveo više od godinu u zatvoru pod optužbom za špijunažu, izgubio je više žalbi u kojima je tražio da mu se ukine pritvor prije suđenja.

Taj 32-godišnji američki državljanin uhapšen je krajem marta prošle godine u Jekaterinburgu, dok je bio na novinarskom zadatku.

Ruske vlasti nijesu pružile dokaze u prilog optužbama za špijunažu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније