Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2013. 17:26 >> 18:28
13

BIRAČKI SPISAK

Lekić podnio nove urgencije MUP-u

Nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić danas je podnio nove urgencije Ministarstvu unutrašnjih poslova, u kojima se traži ponavljanje inspekcijskog nadzora nad zakonitošću upisa u birački spisak za još 195 lica, čiji je upis sporan.

Iz Lekićevog izbornog štaba podsjećaju da su juče, takođe, podnijeli urgencije MUP-u za 200 osoba, a 2. aprila skoro 7000 inicijativa za pokretanje inspekcijskog nadzora za utvrđivanje nepravilnosti u vođenju biračkih spiskova.

„Do danas je MUP odgovorio na svega nekoliko stotina inicijativa, i dostavio zapisnike o navodno izvršenoj inspekcijskoj kontroli, iako su rokovi za dostavljanje zapisnika iz Zakona o biračkim spiskovima istekli prije predsjedničkih izbora“, saopšteno je iz Lekićevog štaba.

Oni smatraju da postoje brojne materijalne greške i nepravilnosti, i istuču da su sva lica za koja je MUP izvršio inspekcijski nadzor upisana u birački spisak po osnovu samo jednog dokumenta, koji datira na različite datume.

„Iz tog razlga, zahtijevamo od MUP-a da se inspekcijski nadzor ponovi za sve slučajeve na koje smo ukazali, te da nam se hitno dostave informacije o inspekcijskom nadzoru za ostale inicijative koje smo podnijeli, jer ogromna većina njih još uvijek nije procesuirana od strane MUP-a“, navodi se u saopštenju.

Lekićev štab dodaje i da će insistirati na zakonskom pravu da MUP utvrdi činjenično stanje za svakog od birača pojedinačno, i to na način kako to nalaže Zakon o inspekcijskom nadzoru.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније