Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

23. 09. 2017. 09:05 >> 08:26
22

ČLANSTVO U UNESCO-U

Dačić: Kosovo ne može pobijediti Srbiju

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN razgovarao sa predstavnicima zemalja koje nijesu priznale nezavisnost Kosova i da se njihova pozicija neće mijenjati u narednom periodu, dodajući da Kosovo ne može da pobijedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru.

"Mogu reći da me je u svim razgovorima koje smo imali najviše zanimala pozicija tih zemalja u vezi sa Kosovom, i mogu da istaknem da je naša pozicija stabilna. Sve zemlje su istakle podršku teritorijalnom integritetu Srbije i naglasile da tu poziciju neće mijenjati", rekao je Dačić, a prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da je u sjedištu UN sreo i kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, a dodao je da su kosovski predstavnici tamo bili inkognito jer nijesu članovi UN i da ga je Pacoli upitao "zašto je rekao da laže", dodaje se u saopštenju.

"Kosovski predstavnici, zbog svojih unutrašnjepolitičkih razloga, iznose netačne podatke. Kao što je podatak da će Mauricijus priznati Kosovo. Odmah sam pozvao predsjednika Vlade Mauricijusa sa kojim inače imamo dobre kontakte. Srbija je podržala Mauricijus u slučaju njihovog teritorijalnog integriteta i pridružila se njihovim deklaracijama i rezolucijama u UN. U razgovoru on je rekao da nema promjene njihovog stava", rekao je Dačić.

Kada je Unesko u pitanju, Dačić je rekao da sa velikom sigurnošću može da kaže, iako nije poznato da li će se Kosovo prijaviti za članstvo, da Kosovo ne može da pobijedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru.

Dačić je kazao da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on na pravi način iskoristili prisustvo na Generalnoj skupštini i da su imali razgovore sa predstavnicima najznačajnijih država.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније