Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: RTK, Objavio: I. P. ]

11. 05. 2018. 12:36 >> 12:27
13

DEČANI-PLAV

Uprava manastira sprečava gradnju puta

Uprava manastira Dečani ne dozvoljava izgradnju puta Dečani-Plav, a dio saobraćajnice trebalo bi da prođe kroz zaštitnu zonu u kojoj se nalazi manastir, piše list Koha Ditore.

 

Iz manastira su, kako je prenio RTK2, zatražili od lokalnih vlasti da promijene trasu puta, ali gradonačelnik Baškim Ramosaj kaže da su radovi u toku, i da će put biti asfaltiran.

"Radovi se nastavljaju i taj put će biti završen", prenose prištinski mediji.

Dodaje da put neće narušiti bezbjednost u zaštitnoj zoni.

"Ovaj put vodi do planine Beleg (Prokletije) i mnogih drugih sela i ovo područje predstavlja najživopisniju planinsku oblast", rekao je Ramosaj.

Svi članovi Skupštine opštine podržali su inicijativu gradonačelnika.

Fatmir Kurmeraj, odbronik Demokratskog saveza Kosova, rekao je da bi vlasti trebalo da razgovaraju sa svima koji se nalaze na ovoj trasi i da put treba da bude završen.

"Trebalo bi razgovarati sa sveštenicima u manastiru i objasniti im da je projekat i u njihovom interesu i u interesu svih građana opštine", kaže Kurmeraj.

Radovi na putu započeli su prije dvije nedelje, a gradonačelnik Baškim Ramosaj je tada tvrdio da nema otvorenih pitanja sa manastirom.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније