Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

17. 06. 2018. 12:59 >> 12:48
1

PREGOVORI S EU

Rama: Sve smo uradili što je traženo

Premijer Albanije Edi Rama istakao je da je njegova zemlja sve uradila što je traženo od nje za početak pristupnih pregovora.

Kako kaže, njemu je teško razumljivo da preporuka Evropske komisije nije obavezujuća za zemlje članice Unije.

"Ako bi Albanija pomogla EU protiv rastuće moći protivnika Unije i populista time što bi se odložio početak naših pristupnih pregovora, onda sam spreman na to. Mi smo učinili sve što je EU od nas tražila. Ustav smo čak sa opozicijom, koja je gotovo u svim pitanjima drugog mišljenja od vlade, promijenili. Sada je u toku primjena novog sistema postavljanja sudija i tužioca. Naravno da je Albaniji potrebno još mnogo vremena da postane članica EU, ali meni trenutno nije važno članstvo“, naglasio je on u intervjuu bečkom nedjeljniku `Profil`.

Rama je istakao da bi početak pristupnih pregovora pomogao Albaniji da sprovede dalje reforme.

Na konstataciju da pojedine države kao što su Francuska, Holandija i Danska uzdržane po pitanju početka pristupnih pregovora sa Albanijom i Makedonijom, on je rekao da je za njega teško razumljivo što odluke Evropske komisije nijesu obavezujuće za članice.

“Mi smo spremni i da naše zemljake, koji se nalaze ilegalno u Francuskoj ili nekim drugim državama EU vratimo. Međutim, povjerenje Albanaca u EU i dobro raspoloženje se time šteti“, upozorio je on.

Kada je riječ o problemu sa narkoticima Rama je podvukao da je Albanija uspješno vodila borbu protiv plantaža kanabisa.

“Međutim ko se buni zbog problema sa narkoticima u Holandiji ili Francuskoj. Uvijek se okrivljujemo mi Albanci“, zaključio je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније