Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 09. 2018. 13:12 >> 17:33
9

KOSOVO ISPUNILO USLOVE

EP podržao otvaranje pregovora o liberalizaciji viza

Evropski parlament podržao otvaranje pregovora o liberalizaciji viza za građane Kosova.

 

Izvjestilac za liberalizaciju, poslanica Tanja Fajon pred početak glasanja rekla je da je Kosovo ispunilo sve uslove i pozvala poslanike EP da podrže liberalizaciju viza.

Nakon odluke EP, treba da počnu razgovori sa zemljama članicama EU kako bi se u daljem postupku o tome konačno izjasnili ministri unutrašnjih poslova zemalja članica EU.
U ime EU razgovore sa zemljama članicama EU će voditi Tanja Fajon.

Prvobitno je bilo predviđeno da se glasanje o liberalizaciji viza za Kosovo u Evropskom parlamentu obavi tokom oktobra, ali su neke parlamentarne grupe zatražile da se o tome glasa na septembarskom zasjedanju, saopštio je Odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove.

Za usvajanje liberalizacije viza potrebna je kvalifikovana većina ministara unutrašnjih poslova EU.

Evropska komisija je 18. jula ove godine saopštila da je Kosovo ispunilo svih 95 uslova i predložila je Evropskoj uniji da liberalizuje vizni režim za građane Kosova, koji jedini u regionu još ne mogu da i putuju bez viza u zemlje Šengen zone.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније