Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 12. 2018. 15:35 >> 15:07
13

TAČI PORUČIO

Želimo da se Preševo, Medveđa u Bujanovac pripoje Kosovu

Predsjednik Kosova Hašim Tači danas je izrazio nadu da će se narednih mjeseci ozvaničiti pravo Preševske doline da se pripoji Kosovu.

"U potpunosti podržavam nacionalna prava Preševa, Medveđe i Bujanovca. Narednih mjeseci nadam se da ćemo ozvaničiti njihovo pravo za pripajanje Kosovu", rekao je predsjednik Tači na novogodišnjem susretu sa novinarima.

Komentarišući izjave da nema nastavka dijaloga dok se ne ukinu takse koje je Kosovo uvelo za proizvode iz Srbije i BiH, Tači je rekao da uslovljavanja ne idu ni u čiju korist.

"Ni Kosovo ne treba da otežava dijalog, niti Srbija da ga uslovljava", rekao je on.

Tači je naveo da je Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom i za postizanje sveobuhvatnog i balansiranog sporazuma.

Prema njegovim riječima, eventualni sporazum sa Srbijom je moguć i on će biti u interesu mira.

"Radićemo veoma ozbiljno, odgovorajući na potrebe države za dobrosusjedstvom kako bi se narednih mjeseci dijalog sa Srbijom desio i postigao sveobuhvatni sporazum, pravno obavezujući, i kako bi Kosovo dobilo priznanje od Srbije i članstvo u UN", kazao je Tači.

On je dodao da će Kosovo u tom slučaju priznati i države EU koje to do sada nijesu učinile.

Tači je pozvao sve političke stranke na Kosovu da se priključe procesu dijaloga sa Srbijom u kojem posreduje EU, proces koji sada ima i punu podršku SAD.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније