Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 11. 2013. 21:29 >> 21:29
2

PTIČICA MU KAZALA

Server: Balkan u NATO do 2020. godine

Sve zemlje Balkana biće članice NATO alijanse do 2020. godine, ocijenio je analitičar iz Vašingtona Danijel Server.

Server, koji podržava kosovsku nezavisnost, kaže da bi Srbija narednih nekoliko godina mogla da promijeni stav oko NATO, naročito ako Kosovo napravi pomak na tom putu.

 

 

"Srbija sada nije spremna za takav korak, ali mi ptičica kaže da neće proći više od par godina prije nego što se sruši taj tabu", ocijenio je Server, prenose agencije.


Prema njegovim riječima, Crna Gora i Makedonija su već ispunile uslove za članstvo u NATO, dok će Kosovo čim dobije svoje bezbjednosne snage željeti što prije da uđe u sjevernoatlantsku alijansu.

Server, koji predaje na Džon Hopkins univerzitetu, slično viđenje je iznio i za Bosnu i Hercegovinu.

"To će biti dobar kraj priče za ratove koji su počeli prije skoro 30 godina", zaključio je Server, predviđajući ulazak regiona u NATO početkom naredne decenije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније