Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2021. 18:54 >> 18:53

GEODETSKA UPRAVA

Zemljotres pomjerio Sisak i Petrinju do 86 centimetara

Državna geodetska uprava je na potresnom području Glina, Petrinja i Siske od 4. do 28 januara obavila pripreme i precizna kontrolna satelitska mjerenja (GNSS).

Utvrđeno je da su se Petrinja i Sisak pomjerili i do 86 centimetara, naveo je danas Stožer CZ RH, a prenosi Index.hr.

"Na temelju dobijenih rezultata i analizom koordinata stalnih tačaka geodetske osnove prie i poslije potresa, utvrđeno je da najveći pomak pokazuju tačke na području Petrinje i to sa srednjim vrijednostima pomaka 45 centimetara u jugoistočnom smjeru, dok srednje vrijednosti pomaka za Glinu iznose 10 centimetara u sjeverozapadnom smjeru, odnosno 10 centimetara u istočnom smjeru za područje Siska. Takođe, utvrđen je visinski pomak od 10 centimetara (spuštanje tla) za područje grada Gline", objavila je na svojim službenim internet stranicama Uprava civilne zaštite Republike Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније