Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 12. 2013. 22:28 >> 22:28
1

NEMA DOGOVORA

Dodik napustio sastanak u Pragu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik napustio je nešto prije 21 sat sastanak lidera BiH koji se danas održava u Pragu, a na kojem se razgovara o sprovođenju presude "Sejdić-Finci".


 

"Suštinski gledano, ostaje da se izabere model za izbore u Federaciji. Očigledno je da dogovora nema i ovdje se nešto pokušava uraditi, meni to nije jasno, ja ne želim da učestvujem u gluvim i bezveznim sastancima kao što je danas ovaj", izjavio je Dodik.

Implementacija presude "Sejdić-Finci" je najveći kamen spoticanja na putu BiH ka Evropskoj uniji, a podrazumijeva dogovor oko načina kojim će iz Ustava biti eliminisane diskriminišuće stavke koje pripadnicima manjinskog naroda onemogućavaju kandidovanje na najviše državne funkcije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније