Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V. ]

23. 10. 2021. 00:05   >>  24. 10. 2021. 00:07 14

VUČIĆ PORUČIO

"Neće biti blokade na Drini"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom o političkoj situaciji u BiH, kazao je da Beograd neće podržati nikakve sankcije protiv bilo koga u Republici Srpskoj, te da neće biti nikakvih blokada na Drini. Vučić je rekao i da je shvatio da ne postoji postoji nikakav hir Republike Srpske da pravi bilo kakve probleme, već da su njihovi potezi reakcija na to što se pravo na korišćenje šuma oduzima od RS i predaje u ruke Sarajevu.

Vučić je rekao kako razgovor nema alternativu, i da mora da se razgovara.

"Drago mi je što je Dodik izrazio spremnost da sasluša mišljenje drugih ljudi, i mislim da je važno da pokušamo da sačuvamo mir, ali i da pokušamo da pokažemo da nije RS nikakav izvor problema, već da smo svi u regionu spremni da razgovaramo", rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o eventualnim sankcijama koje bi neko uveo Republici Srpskoj, poručuje da se Srbija neće pridružiti sankcijama i da neće biti blokade na Drini.

"Srbija će se apsolutno suprotstaviti, i nećemo se ponašati u skladu sa bilo kakvim sankcijama koje bi uveli protiv bilo koga u Srpskoj. Naš stav je vrlo čvrst i jasan. Neću reći da upozoravamo, ali molim sve da razgovaramo i rješavamo probleme dijalogom. Srbija se neće pridružiti sankcijama i dok sam ja predsjednik, neće biti blokade na Drini", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније