Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ B.B. ]

28. 11. 2021. 19:01   >>  19:03

U SRBIJI

Više hiljada građana na protestu za bezopasan vazduh

Broj građana Srbije, koji boluju od kardiovaskularnih oboljenja, je u porastu zbog sve većeg zagađenja vazduha u toj državi, poručeno je na protestu za bezopasan vazduh, koji organizuje neformalna grupa građana "Eko straža".

Kako prenosi Danas, trećem protestu u Beogradu prisustvovalo je više hiljada građana, koji su željeli da izraze nezadovoljstvo zbog stepena zagađenosti vazduha.

Iz Eko straže su najavili da će, za dvije sedmice, protesti biti organizovani u više gradova Srbije i pozivali prisutne da podrže manja mjesta.

Bojan Simišić iz Eko straže je poručio da se problem zagađenja gura pod tepih, navodeći da dnevno 50 ljudi umre od zagađenja.

“Juče su naši sugrađani dobili batine, jer su branili svoju zemlju, sistem nas je doveo do građanskog rata”, rekao je Simišić.

Naučna saradnica Fakulteta za geografiju Milica Lukić je navela da građani Srbije treći put izlaze da traže čist vazduh.

“Da li je to civilizacijsko stanje jedne zemlje? Izlazimo svaki dan na ulice da se borimo za vodu, zemlju, vazduh, da li je to zdravo?”, pitala je Lukić.

Doktorka medicine Marijana Matejić Spasić je apelovala na nošenje maski ne samo zbog korone već zbog zagađenja.

“Živi možda jesmo, ali ne i zdravi dok udišemo najzagađeniji vazduh u Evropi”, rekla je Matejić Spasić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније