Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ I. P. ]

12. 01. 2022. 07:18 >> 07:19
6

BRNABIĆ O ĐOKOVIĆU

Ako bi izašao, a pozitivan je, to bi bilo kršenje pravila Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na Novaku Đokoviću da objasni "sivu zonu" u vezi sa njegovim rezultatom PCR testa.

"Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije", izjavila je Brnabić u intervjuu za BBC.

Đoković je rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće da uđe u Australiju nakon što je sredinom decembra bio pozitivan na korona virus.

Međutim postavljaju se pitanja u vezi njegovih javnih nastupa u tom periodu.

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na korona virus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu.

"Ako ste pozitivni morate da budete u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je vidio rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može da da Đoković", rekla je Brnabić.

Srpski propisi o kovidu predviđaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konsultuje sa "relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovođenje ovih propisa".

Ona je dodala i da se ne slaže sa njegovim stavom o vakcinaciji, koju je opisala kao "jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju".

"Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku vakcinacija veoma važna", izjavila je ona.

U međuvremenu, najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je saopštenje povodom brojnih informacija koje su se pojavile posljednjih dana, zbog kojih i dalje postoji mogućnost da mu australijska viza bude ukinuta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније