Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ R.B. ]

27. 05. 2023. 21:20 >> 21:37
15

PROTEST U BEOGRADU

"Nema razgovora sa Vučićem dok ne ispuni sve zahtjeve"

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopštili su danas da nema razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni svi zahtjevi građana koji se nedjeljama okupljaju i traže "normalnu državu u kojoj će biti bezbjedni svi građani i sva djeca".

Video: AP

Četvrti protest "Srbija protiv nasilja" počeo je u 18 časova ispred Skupštine Srbije, nakon čega se dio okupljenih uputio u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, pa Ulicom Ilije Garašanina do Takovske i RTS-a, a drugi do javnog servisa spustio direktno Takovskom. Kada su se te dvije kolone spojile, formiran je najavljeni "prsten oko RTS-a".

Na ulazu u RTS u Aberdarevoj ulici ostao je dio građana, a poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da je to "instruisana ekipa koja nema veze sa protestom" i koja pokušava da uđe u zgradu javnog servisa.

Protestom se tražilo smjenjivanje članova Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, "širi mržnja, nasilje i strah", i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

PNa potest "Srbija protiv nasilja" pozvale su opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.

Veliki broj okupljenih je na poziv organizatora je ponio po jedan cvijet, kako bi na taj način izrazili pijatet prema žrtvama masovnih ubistava u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima oko Mladenovca i Smedereva.

Uživo u RTS Dnevniku

Dnevnik RTS-a u 19.30 sati počeo je danas uključenjem uživo na protest "Srbija protiv nasilja", koji se odvija ispred njihove zgrade u Takovskoj ulici.

U uključenju uživo gledaoci centralnog dnevnika RTS-a mogli su da čuju uzvikivanje okupljenih "RTS lopovi", ali prenos ovoga puta nije prekidan "smetnjama" kao što je to bio slučaj sa izvještavanjem sa prethodno održanog protesta sa istim nazivom.

Okupljeni na protestu ispred RTS-a su zvižducima dočekali početak Dnevnika u 19.30.

Na ranijim protestima traženo je i zakazivanje sjednice parlamenta na temu bezbjednosti, a sjednica je počela prošle nedjelje.

Na protest pod sloganom "Srbija protiv nasilja" pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-lijevog kluba, Moramo - Zajedno i Ujedinjeni, ali je naglašeno da protest nije stranački.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније