Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RSE [ M.V. ]

10. 01. 2024. 19:08 >> 19:09
3
Čitaj mi:

SLOVENIJA

Fajon: Zabrinuta sam zbog ruskog uticaja u Srbiji i Republici Srpskoj

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon rekla je 10. januara u intervjuu za CNN da je zabrinuta zbog ruskog uticaja i uplitanja u Srbiji i entitetu Republika Srpska u BIH.

Ona je rekla da Rusija želi da "ovlada prostorom Zapadnog Balkana" nakon rata u Ukrajini.

"Ono što pratimo i u Srbiji i u Republici Srpskoj uz dezinformacije – rusku propagandu i uplitanje. I zato moramo zaustaviti ovaj rat. Moramo se boriti sa pravedan i trajan mir za Ukrajince. I to je naša zajednička odgovornost", rekla je Fajon.

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron takođe je 9. januara rekao da Rusija ima za cilj da destabilizuje region Zapadnog Balkana.

"Mislim da je odnos Zapada prema Kosovu i Zapadnom Balkanu stvoren prije nego što je Rusija napala Ukrajinu. Sada moramo mnogo da razmišljamo o tome šta se promijenilo", rekao je on dodajući da Rusija želi da učini više na destabilizaciji Zapadnog Balkana, preko svojih saveznika, uključujući Srbiju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније