Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 05. 2014. 21:15 >> 21:17

ZBOG IZBORA

Opozicija napustila Sobranje

Poslanici glavne opozicione stranke u Makedoniji Socijaldemokratske unije (SDSM), podnijeli su ostavke u državnom parlamentu.

Pod izgovorom da ne prihvataju prijevremene parlamentarne izbore održane 27. aprila, 22 poslanika SDSM-a podnijeli su ostavke. Lider SDSM-a Zoran Zaev, zajedno sa koalicijskim partnerima, kazao je da je makedonska vlada, na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim, primorala poslanike opozicionih stranaka da budu dio parlamenta.

Zaev je istakao da Gruevski ne poštuje zakon, kao ni Ustav Makedonije, te da nije ponudio poslanicima mogućnost da biraju, prenosi Anadolija.

"Ovdje smo se okupili kako bismo premijeru Gruevskom pokazali da ne može natjerati opoziciju u parlament", poručio je on.

Zaev je rekao da će nastaviti djelovati izvan parlamenta kako bi se u državu vratila demokratija i održali slobodni izbori.

Na prijevremenim parlamentarnim izborima u Makedoniji, SDSM i koalicioni partneri dobili su 283.955 glasova, što im je obezbijedilo 34 poslanička mjesta u parlamentu. Nakon što su zatvoreni birački centri, Zaev je saopštio da ne prihvataju rezultate izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније