Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Prva TV, N1 Beograd, Tanjug, FoNet ]

22. 03. 2024. 21:49 >> 22:03
Čitaj mi:

Traži da se obezbijede stadioni i tržni centri

Vučić sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost za sjutra u devet sati, saopšteno je iz predsjedništva te države.

Vučić je za TV prva rekao da ima više razloga zašto je za sjutra sazvana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, i da povod nije samo teroristički napad u Moskvi.

On je najavio da će na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost biti donijete određene odluke.

„Imamo mi više razloga, ovo je neposredni povod. Prije svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodjelo počinili biti privedeni pravdi, dakle, uhapšeni ili likvidirani“, rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Govoreći o situaciji u Srbiji, on je istakao da je važno da se preduzmu mjere i da BIA bude spremna, da se pojača radi naših službi, kao i da se posebno obezbijede stadioni i tržni centri.

„Svima ostalima je važno da u šoping molovima, stadionima i svim drugim mjestima gdje ima veliki broj ljudi uradimo sve što je moguće da sačuvamo stanovništvo“, rekao je Vučić za TV Prva, a prenosi Tanjug.

On je kazao da je video propuste u bezbjednosti, kada je tokom prijateljske utakmice Rusije sa Srbijom neko ušao na teren.

„Greška na utakmici ne smije da se dogodi, da vam uđe neko na teren, naročito ako ste zemlja u ratu. Siguran sam da će rusko rukovodstvo pronaći i krivce i poboljšati rad bezbjednosnih službi“, rekao je Vučić.

„Neophodna je aspolutna zaštita našeg stanovništva da sve naše bezbjednosne agencije i MUP budu umreženi i da obezbijede da Beograd bude jedan od prva tri najsigurnija grada u svijetu“, kazao je on.

Prema njegovim riječima ranije je bilo upozorenja da bi ovakav teroristički napad mogao da se dogodi u Rusiji.

„To je nešto što smo govorili mnogo puta, ali malo ko je želio da čuje, malo ko je želio i da vjeruje, malo kome je padalo na pamet da sagleda činjenice. Još 7. marta je američka ambasada pozvala svoje građane da ne idu u šoping centre. To su uradili zatim i Britanci i još neko. To znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore i došle do informacije i znale da će to da se dogodi“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posljedice.

„Neko će reći da su to uradili radikalni islamisti, neko će reći Kijev, Kijev će reći da je to Moskva uradila da bi mogla da preokrene to u medijskom smislu“, naveo je Vučić.

Kaže da nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini i daljeg približavanja svjetskom sukobu o kome je već govorio više puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније