Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Danas.rs ]

26. 03. 2024. 23:02 >> 23:02

DŽEJMI ŠEJ

Bivši portparol NATO: Neće biti rata na Kosovu

Bivši portparol NATO Džejmi Šej kazao je da rata na Kosovu neće biti i da je važno da se politički dijalog Beograda i Prištine vrati na pravi kolosjek, prenosi Ekonomija onlajn.

Šej je kazao da ne vidi nikakvu perspektivu za rat između Srbije i Kosova.

"Tenzije, naravno, postoje i to je jedan od razloga zašto je NATO prošle godine poslao dodatne snage Kforu kako prije incidenta u Banjskoj, tako i poslije, kako bi se uvjerio da ima dovoljno NATO vojnika na Kosovu. Tu je uključen i sjever, da se spriječi svaka vrsta agresije. Dakle, NATO je veoma oprezan“, rekao je Šej.

On tvrdi da je situacija napeta, ali prema njegovim riječima, NATO je potpuno mobilisan.

„Takođe je i EU tu, da upravlja krizama, da spriječi incidente, da smanji tenzije i prije svega da vrati politički dijalog sa Beogradom i Prištinom na pravi kolosjek“, ukazao je Šej. 

Da bi se to postiglo, navodi, važno je da premijer Kosova Aljbin Kurti dokaže da je pouzdan partner SAD i EU.

„Veoma je važno da Aljbin Kurti pokaže da je i pouzdan partner Sjedinjenih Država i Evropske unije. Ono što je bilo uspješno u prošlosti je to što je Vlada Kosova veoma blisko sarađivala sa svojim velikim prijateljima u EU, NATO, sa Sjedinjenim Državama i Velikom Britanijom. Bili smo dobri partneri i moramo održati to partnerstvo u budućnosti", zaključio je Šej. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније