Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

28. 03. 2024. 15:22 >> 15:24
Čitaj mi:

TRAŽE OTKAZ PROFESORA

Novi Sad: Studenti zaključali zgradu Filozofskog fakulteta

Studenti, predvođeni studentom prodekanom Damnjanom Vakanjcem, koji su od podneva blokirali ulaz u Filozofski fakultet u Novom Sadu, nakon govora i čitanja citata tekstova Dinka Gruhonjića, ušli su u hol, a zatim lancima i katancem zaključali ulaz, te vrata dodatno blokirali stolicama kako niko ne bi mogao da uđe ili izađe.

Kako saznaje agencija Beta, najveći dio nastavnika i studenata FIlozofskog fakulteta napustio je zgradu, ali se u njoj još nalazi dio rukovodstva.

Nakon otprilike sat vremena, nekoliko pripadnika policije došlo je do vrata i, nakon što se uvjerilo da ne mogu da uđu, ostalo ispred vrata.

Zgradu Filozofskog fakulteta blokirala je oko podneva grupa studenata nezadovoljna zbog toga što profesor tog fakulteta Dinko Gruhonjić nije do juče dobio otkaz.

Studentski parlament Filozofskog fakulteta i dio studenata Univerziteta u Novom Sadu optužuju Gruhonjića za šovinizam i govor mržnje, a sve u vezi sa hajkom koja zbog montiranog snimka objavljenog na društvenim mrežama i pojedinim medijima traje već oko dvije nedjelje.

Riječ je o mahom kratko ošišanim muškarcima koji su nakon ulaska u holu puštali zvuke sirene i pjevali pjesme posvećene Kosovu.

Pojedinci nose majice s likom Milorada Ulemeka Legije ili poruka o Kosovu.

Tokom protesta sa Filozofskog fakulteta je poručeno da se rad obustavlja "dok se ne steknu uslovi za rad".

Fakultet je zatražio i da Univerzitet "preuzme odgovornost za posljedice postupanja Studentskog parlamenta" kao organa Univerziteta u Novom Sadu i da obezbijedi nesmetan rad Filozofskog fakulteta.

Od nadležnih organa Filozofski fakultet zatražio je i da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se zaštitila prava i bezbjednost studenata i zaposlenih na Filozofskom fakultetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније