Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

23. 07. 2014. 08:14 >> 08:14

KRIZA U POJASU GAZE

Er Srbija ne leti za Tev Aviv

Srpska nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" saopštila je da je zbog krize u pojasu Gaze suspendovala letove ka izraelskom Tel Avivu.

 

“Er Srbija saopštava da su letovi za Ben Gurion međunarodnom aerodromu u Tel Avivu narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je donijeta kako bi se sačuvala bezbjednost putnika i posade u svjetlu trenutne nestabilne situacije. 'Er Srbija' nastavlja da prati situaciju i obavještava putnike o novim informacijama kako budu pristizale”, navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Prethodno je Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) saopštila da "snažno preporučuje" avio-kompanijma da izbjegavaju letove ka Tel Avivu. 

U saopštenju EASA se ne spominje vremenski rok, već se navodi da će "pratiti situaciju i savjetovati kako se razvija situacija". 

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) je, s druge strane, zabranila svim kompanijama iz SAD da lete za Izrael i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu. 

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", prenio je AFP. 

Letove ka Tel Avivu su, između ostalih, obustavili i njemačka "Luftanza" i francuski "Er Frans".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније