Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 10. 2014. 13:40 >> 13:38

RAKIĆ PORUČIO

Albanci provociraju sukobe

Gradonačlenik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da Albanci u tom gradu otvoreno žele da isprovociraju nove sukobe sa Srbima, čemu svjedoče sinoćnji napadi na objekte sjeverno od Ibra.

Prema njegovim rokečima, namera Albanaca iz južnog dijela Kosovske Mitrovice bila je da molotovljevim koktelima zapale bivšu zgradu opštine Kosovska Mitrovica, navodi RTS.

"To je ravno pokušaju ubistva ljudi koji su bili u zgradi. U tom objektu je služba Civilne zaštite, legalna institucija koja se bavi pomoganjem građana sjeverne Kosovske Mitrovice i čitavog sjevernog dijela Kosova", naveo je Rakić.

On je u saopštenju ocijenio da napad na zgradu predstavlja napad na sve Srbe na sjeveru Kosova i, istovremeno, na sve Srbe u Pokrajini.

Rakić je osudio sve oblike nasilja, kako one koji se dešavaju na Kosovu, tako i one u centralnoj Srbiji, ističući da su oblici nasilja na Kosmetu nesrazmjerno opasniji u odnosu na one u drugim dijelovima Srbije.

On je upozorio da mogu nastati, kako je rekao, mnogo teže posljedice, ako Albanci iz južnog dijela Mitrovice nastave sa provokacijama.

Rakić je izrazio zahvalnost srpskoj zajednici na sjeveru Kosovske Mitrovice što nije nasijedala na posljednje provokacije Albanaca, i istakao da je time pokazala zrelost i spremnost na suživot na Kosovu i Metohiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније