Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 03. 2018. 22:06 >> 22:01

U JUTARNJEM

O Svjetskom danu voda

22. marta obilježava se Svjetski dan voda. Ovogodišnja tema je "Priroda za vodu" koja istražuje kako možemo iskoristiti prirodu za prevazilaženje izazova 21.vijeka, koji se odnose na vodu. Ovo je prilika da popričamo i o vodama na teritoriji naše zemlje. Inače, Crna Gora i Žabljak predstavljaju ove godine centar evropskih okupljanja i dešavanja povodom obilježavanja Svjetskog dana voda. Na Žabljaku će se održati međunarodna konferencija kojoj će, pored ostalih, prisustvovati čelnici nekih od međunarodnih asocijacija za zaštitu voda i vodovodnih preduzeća. Mi ćemo se u studiju baviti i na aktuelna desavanja kod nas. Govoricemo o visini vodostaja rijeka i jezera u potencijalno ugroženim područjima, a o detaljima terenskog rada hidroloških tehničara izvijestiće nas kolega Nemanja Pavićević.

- Palmin surlaš nažalost vrlo aktuelna tema u posljednje vrijeme. U pitanju je štetočina koja je izuzetno pogubna, posebno za kanarsku palmu. U Tivtu je ovaj insekt već uništio palme i narušio pejzaž. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove donijeli su Akcioni plan za sprovođenje mjera za suzbijanje crvenog surlaša palmi sa planom revitalizacije i sanacije šteta nastalih njegovim djelovanjem.

- Govorimo o NATO Pilot projektu napredne regionalne koordinacije u hinim situacijama, koji ima za cilj uvezivanje svih sluzbi i institucija sistema zaštite i spasavanja u jedinstveni sistem za komunikaciju i koordinaciju. Sistem je predviđen za djelovanje u slučaju hitnih situacija, a posebno vanrednih stanja koje mogu da pogode Crnu Gore.

- U sklopu projekta "Želim da vidim, hoću da znam", Alfa Centar realizuje nagradni konkurs najbolji esej na temu "Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore". O kriterijumima učešća na konkursu i rokovima govorićemo u našem studiju.
"
- Ministarstvo evropskih poslova raspisalo konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola "Evropa i ja", povodom obilježevanja Dana Evrope 9.maja. Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, iskažu svoje interesovanje i stav o Evropskoj uniji, vrijednostima koje ta zajednica baštini, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU.

Urednica i voditeljka, Ana Joksimović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније