Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

10. 11. 2018. 22:10 >> 21:44

U JUTARNJEM

O matematici

Tema Jutra: Matematika. Učenici uglavnom ne vole matematiku, kažu, ne ide im. Nekim drugima - ide kao od šale. Zašto je to tako? Dva su ubjeđenja koja apriori određuju percepciju matematike: 1. Matematika je veoma težak predmet, 2. Matematiku s lakoćom uče oni koji imaju za to potrebnu prirodnu predispoziciju. Brojne dileme koje vezujemo za matematiku pojasniće naši gosti koji dolaze iz Udruženja nastavnika matematike, predsjednik upravnog odbora Udruzenja mr Radomir Božović i član odbora Udruženja Danijela Jovanović.

U nastavku:

Međunarodna nedjelja obrazovanja (International Education Week) je pred nama. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici obilježiće je nizom događaja koje organizuje Savjetodavni centar EducationUSA mreže Podgorica od 12. do 16. novembra. Naše gošće tim povodom biće savjetnica EducationUSA mreže Anica Vujnović i učenica četvrtog razreda Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici Minea Kapidžić.

Da li je stres epidemija današnjice? O stresu se puno priča i mnogi ga smatraju za normalnu pojavu, ali malo ko zapravo razumije šta ustvari stres predstavlja. Ne možemo ga izbjeći ali možemo da naučimo da upravljamo stresom na putu ka cilju i smislu. Gošće Jutra specijalista psihijatrije dr Jelena Đurović i trener profesionalnog i ličnog razvoja i motivator Mari Maćešić.

Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) sa Cetinja postao je član ITI-UNESCO 
medjunarodne mreže visokoškolskih ustanova za izvodjačke umjetnosti. Brojne aktivnosti FDU-a i planovi bili su povod da u goste pozovemo dekana Sonju Garić, koja je nedavno osvojila i nagradu za Damu godine regiona.  

Violinista i profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju Miran Begić imao je svjetski debi u u sali Čajkovski, (koncertna sala Moskovske filharmonije). Nastupio sa dvojicom velikih umjetnika, u klavirskom triu, od kojih je jedan praunuk Feliksa Mendelsona, Niklas Šmit, velikan klasične muzike I pijanista Stepan Simonijan, profesor na Hochshule u Hamburgu. O svom iskustvu i budućim nastupima Miran Begić govori za naš program.

Milica Vulanović je učenica devetog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi. Gitaru svira u klasi profesorke Ivane Cikić. Članica je orkestra kojim upravlja profesorica Katarina Popović. Ova nadarena djevojčica za naš program  govori o svojim željama, uspjesima, ljubavi prema muzici i slikanju. Slikaće uživo i sviraće gitaru u našem studiju.

Ekipa sa terena, pored servisnih informacija uživo:

-izvještava iz Urgentnog centra;
- izvještava sa Dana ljepote - festivala kozmetike, njege i estetike koji se održava u Delti. Medicinska škola upoznaće nas sa smjerom medicinski kozmetičar;
-druži se sa Djeda mrazom i njegovim pomoćnicima usred novembra;


Putopisac Edin Krnić vodi nas u Rio de Ženeiro na čuveno Selaronovo stepenište. Djelo su čileanskog umetnika Horhea Selarona, koje je posvetio narodu Brazila. Putujući po svijetu, skućio se u Riju 1983, u maloj kući koja gleda na ovo stepenište. Oronule stepenice uljepšavao je od 1990. i narednih 23 godine bio je posvećen svom remek djelu, danas svjetski poznatoj turističkoj atrakciji. Horhe Selaron je postao počasni građanin grada Rija, a 2013. na stepenicama je okončo svoj život.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Pripremaće pileću supu sa limunom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније