Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 05. 2016. 13:34 >> 13:17
2

ZBOG UKRAJINE

Mogerini očekuje produženje sankcija Rusiji

Šef spoljne politike EU Federika Mogerini očekuje da će EU u julu produžiti sankcije protiv Rusije zbog krize u Ukrajini, piše njemački list "Velt".

 

 

 

Odgovarajući na pitanje u intervjuu za ovaj dnevnik o tome da li će sankcije koje ističu u julu biti produžene, Mogerinijeva je odgovorila: "Očekujem da se to desi."

Mogerinijeva je u naknadno objavljenom saopštenju dodala da su "šefovi država ili vlada zemalja EU povezali ukidanje sankcija sa potpunom primjenom Sporazuma iz Minska" i da to do sada nije ostvareno.

Pojedine članice EU sugerisale su da bi sankcije mogle biti ublažene u julu u pokušaju da se smanje tenzije u odnosima sa Moskvom, iako sklopljeni sporazum nije doveo do okončanja sukoba na istoku Ukrajine.

Mogerinijeva je rekla da politika EU još neće biti promijenjena, ali da bi kasnije ove godine mogla da uslijedi "suštinska politička procjena" budućih koraka.

Unija je uvela sanckije 2014. godine, a Rusija je uzvratila kontramjerama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније