Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 05. 2016. 11:12 >> 10:55

JUNKER PORUČIO

"Turske prijetnje upućene EU neće imati efekta"

Turska mora da ispoštuje svoju stranu sporazuma koji je postigla sa EU u cilju zaustavljanja priliva migranata, rekao je predsjednik EK Žan-Klod Junker.

 

 

 

On je poručio da prijetnje koje Turska upućuje EU neće imati efekta.

"Očekujemo da se Turska drži svojih obaveza - a prijetnje nijesu najbolji diolomatski instrument koji možete upotrijebiti. Zato bi trebalo da prestane da ih koristi jer one neće imati nikakvog efekta", rekao je Junker novinarima u Ise-Šimi u Japanu na samitu G7, prenosi AFP.

Junker je istakao da Ankara mora da ublaži stroge zakone o antiterorizmu ukoliko želi da njenim građanima budu ukinute vize za putovanja u zemlje članice EU.

Lideri EU traže da Turska ispoštuje 72 uslova za viznu liberalizaciju i da suzi svoju definiciju o teroru kako bi prestala da goni akademike i novinare zbog objavljivanja onoga što naziva "terorističkom propagandom".

Ankara, s druge strane, odbija da to učini, ukazujući da je usred borbe protiv kurdskih ekstremista, navodi francuska agencija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније