Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

17. 06. 2016. 23:49 >> 23:31

NEPAL

Jedna žrtva u sukobima zbog afrodizijaka

Jedan čovek je ubijen, a troje je ranjeno u udaljenoj planinskoj oblasti Nepala u sukobima oko pečurke jarčagumba zbog njenih navodnih svojstava afrodizijaka, javile su danas lokalne vlasti.

Svake godine na Tibetu i u Nepalu hiljade mještana beru pečurku latinskog naziva kordiceps sinensis, koja se lokalno naziva jarčagumba, a parazit je koji raste na tijelu gusenice.

U Kini, gdje se koristi u biljnoj medicini, ta pečurka se prodaje jako skupo. Nalazi se samo u određenim godišnjim dobima i raste na visini iznad 3.500 metara, prenosi Beta.

"Jedna osoba je ubijena, a tri su povrijeđene kada je banda od desetak pljačkaša otvorila vatru na meštane" rekao je šef tibetanske oblasti Mugu gde se to dogodilo Kešab Radž Šarma i dodao da su prema riječima meštana pljačkaši pokupili sve pečurke.

Ni jedan ljekarski tim nije još uspio da stigne do tog udaljenog mjesta, a jedan helikopter se medicinskim osobljem je morao da se vrati zbog lošeg vremena.

To nije prvi put da izbija nasilje zbog te dragocene pečurke. Devet ljudi je ubijeno 2009. u svađi oko prava na žetvu.

Nikakva istraživanja o svojstvima te pečurke nisu objavljena, međutim kineski travari vjeruju da ona poboljšava seksualne sposobnosti. Vjeruje se da može da izliječi čitav niz stvari od umora do raka ako se stavi u vrelu vodu kao čaj ili ako se doda supama ili drugim jelima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније