Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I.P. ]

28. 06. 2016. 08:47 >> 08:29

ŠIROM SVIJETA

UNICEF upozorava na loš položaj djece

Oko 69 miliona djece mlađe od pet godina umrijeće do 2030. godine usljed faktora koji mogu da se spriječe ako sve zemlje ubrzaju akcije na poboljšanju zdravlja i obrazovanja najugroženijih, upozorila je danas Agencija UN za djecu (UNICEF) u svom godišnjem izvještaju o položaju djece u svijetu.

 

Na osnovu najnovijih trendova i projektovanog rasta populacije, UNICEF takođe procjenjuje da će do 2030. godine 167 miliona djece živjeti u ekstremnom siromaštvu i da 60 miliona djece neće pohađati osnovnu školu.

Takođe će, kako se navodi, 750 miliona djevojčica biti prisiljeno na udaju do 2030. godine, ako se uskoro ne riješi problem nejednakosti.

Zamjenik izvršnog direktora UNICEF-a Džastin Forsajt rekao je prilikom predstavljanja izvještaja da ova agencija šalje "poruku svijetu koji je sve manje prijateljski", naročito prema migrantima i izbjeglicama, prenosi AP.

On je dodao da mnogi ljudi bježe od siromaštva i nejednakosti što su ujedno i najveći izazovi koje treba rješavati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније