Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B [ Beta ]

14. 02. 2019. 22:13 >> 21:39
1

POMPEO U VARŠAVI

Potrebne oštrije sankcije i jači pritisak na Iran

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas u Varšavi da SAD poštuju suverenitet ostalih zemalja u svijetu, ali da neće odustati od nastojanja da pridobiju sve države za oštrije sankcije protiv Irana i za stav da Teheran nije partner za razgovore, oko čega postoji neslaganje s evropskim saveznicima.

"Smatramo da je potrebno više sankcija i jači pritisak na Iran. Poštujemo suverenitet svake zemlje, ali SAD su spremne da ubijede sve države da je u našem zajedničkom interesu da vršimo pritisak na Iran koji je najveći sponzor terorizma na svijetu", kazao je Pompeo na zajedničkoj konferenciji za novinare na kraju dvodnevne Međunarodne ministarske konferencije o bezbjednosti na Bliskom istoku.

Šef Stejt departmenta rekao je da je na ministarskoj konferenciji 63 zemlje bilo raznih predloga kako da se suzbiju uticaj i aktivnosti Irana u regionu Bliskog istoka.

"Smatramo da protiv Irana treba uvesti dalje sankcije. To će eliminisati kleptokratiju u Iranu. Iran nije partner za razgovore, nije pristao na učešće na konferenciji. Niko nije branio Iran, bilo je to jednoglasno, niko se nije javio da ima nešto protiv", rekao je Pompeo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније