Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

17. 04. 2019. 18:18 >> 18:17

BISKUP NAJAVIO

Notr Dam biće zatvoren pet, šest godina

Pariska katedrala Notr Dam oštećena u razornom požaru biće zatvorena na pet do šest godina, rekao je danas biskup Patrik Šove koji je na čelu tog zdanja.

Šove je ovo izjavio u razgovoru sa lokalnim vlasicima radnji, dva dana pošto je u vatri izgorio krov katedrale i srušen je njen toranj.

"Dio katedrale je vrlo oslabljen" u teškom požaru rekao je Šove. On nije precizirao na koji dio zdanja se to odnosi.

Takođe nije rekao šta će u buduće raditi 67 zaposlenih u katedrali.

Iz kancelarije pariskog tužioca navedeno je da istražitelji koji ispituju uzroke požara u Notr Damu još nijesu mogli da ispitaju unutrašnjost katedrale jer se i dalje smatra nebezbjednim.

Oni će danas nastaviti sa intervjuima, navodi se u saopštenju i dodaje da će istraga biti nastavljena dok se ne otkrije istina i identifikuje uzrok požara. Istražitelji su juče ispitali oko 30 svjedoka, uključujući zaposlene u kompanijama uključenim u restauraciju crkve i zaposlene u obezbjeđenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније