Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

28. 04. 2019. 16:51 >> 16:51

HONG KONG

Desetine hiljada demonstranata ispred parlamenta

Desetine hiljada ljudi okupilo se ispred parlamenta Hong Konga tražeći da se odbaci predlog koji bi dozvolio da se pojedincima sudi u Kini.

Protivnici ovog predloga smatraju da bi to dovelo da narušavanja prava i pravne zaštite, prenosi Rojters.

Skup je trajao duže od tri sata, a policija je procijenila da se na skupu pojavilo oko 23 hiljade ljudi, dok organizatori tvrde da se skupilo njih oko 130 hiljada.

Aktivista i bivši poslanik Lung Kvok-hung, izjavio je da vlada rizikuje da građanima Hong Konga oduzme "slobodu od straha. Narod Hong Konga i posjetioci će izgubiti svoje pravo da ne budu izručeni u Kinu. A tamo bi morali da se suoče sa nepravednim pravosudnim sistemom", rekao je on, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније