Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

27. 08. 2019. 23:31 >> 23:29

ŠEF DIPLOMATIJE

Kina protiv saopštenja G7 o Hongkongu

Kina se protivi saopštenju zemalja članica G7, koji se odnosi na nemire u Hongkongu, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

U saopštenju se navodi da G7 "potvrđuje postojanje i značaj Kinesko-britanske zajedničke deklaracije iz 1984. godine o Hongkongu" i poziva se na izbjegavanje nasilja, prenosi Rojters.

Protesti u Hongkongu, koji su jedan od najvećih izazova za kineskog predsjednika Si Ðinpinga od kada je došao na vlast 2012. godine, počeli su u junu zbog protivljenja zakonu o ekstradiciji.

Zakon omogućava da se osumnjičenima sudi u Kini, gdje, kako smatraju demonstranti, ne bi imali pravično suđenje.

Zakon je u međuvremnu suspendovan, a protesti su prerasli u širu borbu za demokratiju u toj bivšoj britanskoj koloniji koja je 1997. godine vraćena pod kineski suverenitet.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније