Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 08:25 >> 08:25

CISTIJERNA S GORIVOM

Njemačka: Eksplozija, evakuisano 3.000 ljudi

Oko 3.000 stanovnika jednog sela u Njemačkoj, u blizini grada Ludvigshafena, evakuisano je juče nakon velike eksplozije gasa koja se čula na 30-ak kilometara od tog mjesta.

Eksplozija se dogodila u sjedištu lokalne gasne kompanije u selu Hartenhauzen.

Njemački mediji prenose da je u gašenju požara povrijeđeno 16 vatrogasaca u trenutku kada je plamen zahvatio cistijernu sa gorivom, koja je potom eksplodirala.

Jedan od povrijeđenih vatraogasaca je u kritičnom stanju. Većina ostalih vatrogasaca primljena je zbog disajnih problema ili lakših opekotina.

Mještani su evakuisani u obližnji Dudenhofen, gdje su privremeno smješteni u zgradi škole. Policija patrolira Hartenhauzenom kako bi sprečila eventualne provale i krađe.

Uzrok eksplozije još nije poznat. Njemačka agencija DPA javlja da policija istražuje mogućnost podmetanja požara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније