Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ B.B. ]

22. 10. 2021. 23:40 >> 23:41

PUTIN

Ukidanje prava veta uništilo bi Ujedinjene nacije

Ukidanje veta stalnim članicama Savjeta bezbjednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN), uništilo bi to svijetsko tijelo, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Rusija je jedna od pet stalnih članica SB UN koja ima pravo veta, prenio je Rojters.

Stalne članice se godinama suočavaju sa pritiskom da reformišu tu organizaciju kako bi se uzele u obzir promjene u svjetskoj demografiji i ekonomiji od njenog formiranja nakon Drugog svjetskog rata.

Putin je na skupu ruskih stručnjaka rekao da bi se ukidanjem prava na veto svijetsko tijelo svelo “na mjesto za praznu priču”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније