Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

05. 12. 2021. 12:29   >>  12:33

UPRKOS KIŠI

Uspješno lansirana dva satelita za navigacioni sistem Galileo

Raketa Sojuz lansirana je uspješno iz centra u Francuskoj Gvajani sa dva satelita sistema za navođenje Galileo. Sojuz VS26 je lansiran sinoć u 21.19, po lokalnom vremenu, uprkos kiši.

Prvobitno zakazano za 1. decembar, lansiranje je dva puta odloženo zbog meteoroloških uslova, a jednom zbog tehničkih problema.

Cilj evropskog projekta Galileo je da smanji zavisnost od američkog sistema globalnog pozicioniranja GPS.

Planirano je da projekat koji košta oko osam milijardi eura ima ukupno 30 satelita. Uz posljednja dva do danas ih je lansirano 28.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније