Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

19. 05. 2022. 21:28   >>  21:37

LUKAŠENKO

Bjelorusija od Rusije kupila raketne sisteme S-400 i rakete Iskander

Bjelorusija je od Rusije kupila protivvazdušne sisteme S-400 i rakete Iskander, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je ovo izjavio 85. dana od početka ruske vojne operacije u Ukrajini pokrenute 24. februara.

Bjelorusija, glavna saveznica Rusije i zemlja koja se graniči sa Ukrajinom postala je pozadinska baza za rusku ofanzivu.

"Dogovorili smo se sa (ruskim predsednikom Vladimirom) Putinom," rekao je Lukašenko, prenijela je njegova pres služba preko Telegrama.

On je rekao da je nabavio "potrebnu količinu" tog oružja, bez drugih detalja.

"Sa tim oružjem to je već potpuno drugačija vojska" rekao je Lukašenko i dodao da to oružje može da "nanese kolosalnu štetu".

Početkom maja 67-ogodišnji Lukašenko, koji čvrstom rukom upravlja Belorusijom od 1994. godine, optužio je Zapad da je "opsjednut" nacističkim idejama i da je "u ratu protiv Rusije" u Ukrajini, navodi Frans pres.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније