Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

29. 07. 2022. 19:45 >> 19:45

ŠPANSKI PREMIJER

"Zvaničnici i zaposleni da skinu kravate i uštede struju"

Šanski premijer Pedro Sančes pozvao je danas državne zvaničnike i zaposlene u privatnom sektoru u Španiji da smanje potrošnju električne energije tako što neće nositi kravate.

"Želio bih da primijetite da ne nosim kravatu. To znači da svi možemo da uštedimo električnu energiju", rekao je Sančez na konferenciji za medije, na kojoj je podnio izvještaj o radu vlade.

On je uputio poziv ministrima i državnim zvaničnicima da "ne nose kravatu, ako to nije neophodno", ali nije objasnio kako se time štedi struja.

Španski premijer je na konferenciju došao bez kravate, u bijeloj košulji i plavom sakou.

Duže od mjesec dana, vrijeme u Španiji je vrlo toplo. U pojedinim krajevima zemlje, temperatura vazduha prešla je 40 stepeni, a vlasti su apelovale na građane da ne koriste klima uređaje više nego što je potrebno, kako bi umanjili troškove snabdijevanja strujom.

Španija je prošlog mjeseca odobrila paket ekonomske pomoći koji vrijedi više od devet milijardi eura.

Paket obuhvata i umanjenje poreza na troškove korišćenja električne energije i jednokratnu uplatu od 200 eura osobama sa niskim prihodima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније