Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ M.L.B. ]

13. 08. 2022. 18:04   >>  17:59

CILJ 80%

Austrija sporo puni skladišta gasa

Ministarka energetike Austrije, Leonore Gevesler, ocijenila je da iako se punjenje skladišta gasa sprovodi sporo, cilj popunjenosti od 80 odsto do zime je dostižan.

Prema trenutnom stanju je popunjenost skladišta 56 odsto, što iznosi 53,6 teravat-sati, a to je 60 odsto godišnje potrošnje Austrije, prenosi B92.

“Pošto trenutno Austrija dobija dnevno između 300 i 450 gigavat sati gasa iz Rusije, cilj popunjenosti skladišta od 80 odsto do 2. novembra čini se dostižnim”, navela je Gevesler.

Snabdijevanje strujom u Austriji se trenutno osigurava pretežno preko obnovljivih izvora energije.

"Kontinuirano se skladišti gas. I to u sva skladišta. Mi smo sada na popunjenosti od 56 odsto, a eksperti kažu da idemo stabilno u pravcu cilja. To je važno jer puna skladišta osiguravaju bezbjednost tokom zime", poručila je Gevesler.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније