Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

20. 01. 2023. 22:44 >> 22:42

UZIMAJUĆI U OBZIR UTICAJ RATA U UKRAJINI

Makron predložio povećanje vojne potrošnje do 2030. godine

Francuski predsjednik Emanuel Makron predložio je danas značajno povećanje vojne potrošnje do kraja ove decenije uzimajući u obzir uticaj rata u Ukrajini i prijetnje koje se razvijaju širom svijeta.

Makron je najavio predlog za 413 milijardi eura vojne potrošnje za period od 2024. do 2030. godine, kako bi se obezbijedila "sloboda, bezbjednost, prosperitet i mjesto Francuske u svijetu".

U sličnom vojnom planu za period 2019-2025 za potrošnju je izdvojeno oko 295 milijardi eura.

Makron je povećanje vojne potrošnje najavio u govoru o novoj strategiji odbrane nakon rata u Ukrajini i drugih prijetnji u novogodišnjem govoru civilnom i vojnom osoblju u vazdušnoj bazi Mont de Marsan u južnoj Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније