Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

14. 02. 2023. 18:12 >> 18:07

BIJELA KUĆA

"Leteći objekti ne ukazuju na Kinu ili špijunažu"

Sjedinjene Države za sada "nemaju naznaka" da su tri leteća objekta nedavno oborena iznade neba Sjeverne Amerike kineskog porijekla ili da su bili u funkciji špijunaže, rekao je danas portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće.

Ti "objekti" koje treba razlikovati od kineskog balona oborenog 4. februara iznad američke države Sjeverne Karoline, za koji Vašington tvrdi da je špijunirao, "mogli bi da budu baloni za beozopasne komercijalne ili naučne svrhe", rekao je Džon Kirbi, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće.

On je ipak dodao da treba sačekati analizu djelova oborenih objekata da bi se znalo sa sigurnošću, i dodao da je za sada neizvjesno da li će uopšte biti nađeni u vodi gdje su pali.

"Za sada nijesmo našli ostatke", rekao je Kirbi ukazujući da su sve informacije koje je preneo zasnovane na "zapažanjima pilota" aviona koji su poslati u tu zonu.

Ono što je ostalo od "objekata" oborenih u petak iznad američke države Aljaske, na sjeverozapadu zemlje, u subotu iznad Jukona na sjeverozapadu Kanade i u nedjelju iznad jezera Huron u američkoj državi Mičigen, palo je u zaleđenu vodu u udaljenim zonima ili u dubinu jezera.

Neizvjesnost oko tih objekata je tolika da je Bijela kuća juče morala da negira da oni imaju bilo kakvo "vanzemaljsko porijeklo".

SAD međutim ostaju pri opisu kineskog balona oborenog prije toga, odnosno da je nosio opremu za nadzor i da je bio dio velikog kineskog programa špijunaže u svijetu, što Peking odlučno negira.

Američke vlasti objašnjavaju da su poslije otrkića tog balona prilagodile svoj radarski sistem što je dovelo do otkrića i uništenja i drugih letećih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније