Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина [ R.B. ]

05. 09. 2023. 10:03 >> 10:03

STIGLI IZ AFRIKE

Na Kanarska ostrva za dan stiglo najmanje 550 migranata

Najmanje 550 ilegalnih migranata iz Sjeverne Afrike stiglo je u posljednja 24 sata na španska Kanarska ostrva.

Kako prenosi Anadolija, španska obalska straža objavila je da su četiri čamca prevezla migrante na Tenerife i Gran Canariju, dvije popularne destinacije Kanarskih ostrva.

“Čamci sa 187, 164, 134 i 65 migranata krenuli su na opasno putovanje iz Sjeverne Afrike”, rekla je obalska straža.

Migranti su navodno bili generalno dobrog zdravlja, iako je dvojici od njih bila potrebna medicinska pomoć i odmah su prebačeni u bolnicu na liječenje.

Podaci španskog Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je između 1. januara i 31. augusta, 11.459 ilegalnih migranata stiglo do Kanarskih ostrva.

Situacija je značajno eskalirala u augustu, sa trostrukim povećanjem dolazaka u odnosu na isti period prošle godine.

Oko tri hiljade ilegalnih migranata je samo prošlog mjeseca stiglo do ostrva, što je izazvalo zabrinutost zbog pritiska na resurse i smještajne objekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније