Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Mina ]

07. 01. 2024. 16:40 >> 16:42
Čitaj mi:

ODLUKA

Toyota ponovno pokreće fabrike vozila u Japanu

Toyota Motor ponovo će sjutra pokrenuti japanske fabrike vozila, ali će, s obzirom na uticaj potresa za Novu godinu, zasebno odlučiti o radu od 15. januara.

Dok se nastavljaju naknadni potresi od potresa magnitude 7,6 koji je opustošio zapadnu obalu Japana, a mnogi od njenih dobavljača i njihovih podružnica nalaze se u pogođenim područjima, Toyota je u saopštenju za javnost u nedjelju rekla da će koristiti dijelove na zalihama izvan tih područja.

Predsjednik Toyote Koji Sato rekao je u petak da kompanija nastoji da razumije situaciju u lancu snabdijevanja nakon što su dobavljači Aisin i Sumitomo Electric pretrpjeli štetu od potresa.

U petak je oko 80 odsto od 200 kompanija s pogonima u područjima pogođenim potresom nastavilo proizvodnju ili će uskoro nastaviti, rekao je u petak ministar industrije Ken Saito.

Potvrđeno je da je više od 100 ljudi mrtvo, a više od 200 još se vodi kao nestalo nakon potresa koji je pogodio poluostrvo Noto, na obali sjeverozapadno od Tokija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније