Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

26. 01. 2024. 12:11 >> 12:11

FLORIDA

Mlađima od 16 godina zabrana korišćenja društvenih mreža

Predstavnički dom na Floridi podržao je predlog da se mlađima od 16 godina zabrani korišćenje društvenih mreža bez obzira na odobrenje roditelja, javili su američki mediji.

boxPluginImg

Kako prenosi Hina, u predlogu zakona koji je u srijedu usvojio Predstavnički dom savezne države ne navodi se koje će platforme biti zabranjene.

Cilja se na sve društvene medije koji prate aktivnosti korisnika, dozvoljavaju djeci da postavljaju materijal i komuniciraju sa drugima, kao i da koriste funkcije koje izazivaju zavisnost.

Predlog zakona se ne odnosi na aplikacije koje se koriste za razmjenu privatnih poruka između pojedinaca.

Prije nego što dođe na potpisivanje kod guvernera, predlog će morati da prođe državni Senat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније