Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ R.B. ]

06. 03. 2024. 14:16 >> 14:16
Čitaj mi:

OBJAVLJENI SNIMCI

Zbog skandala premijer Perua podnio ostavku

Peruanski premijer Alberto Otarola podnio je ostavku zbog optužbi da je pokušao da iskoristi svoj položaj kako bi pomogao jednoj ženi da dobije unosan državni ugovor. Skandal je eskalirao prošle sedmice, kada je peruanska televizija emitovala snimke njihovog razgovora. Otarola je negirao optužbe, piše BBC.

Kako je navedeno, žena sa kojom je Otarola (57) razgovarao je Jazire Pinedo (25), koja je, kako prenosi BBC, navodno dobila dva ugovora za rad u Ministarstvu odbrane 2023. godine, od kojih je zaradila 14.000 dolara.

Prethodne sedmice, jedna peruanska televizija emitovala je audio snimke razgovora između Otarole i Pinedove, u kojima joj predsjednik izjavljuje ljubav i traži od nje da mu pošalje svoju radnu biografiju.

Otarola je saopštio da je upoznao Jazire Pinedo samo jednom prilikom, ali je ona u utorak izjavila za peruanski Kanal N da je bila u kratkoj vezi s njim.

Oboje tvrde da su audio snimci razgovora, obavljenog 2021, pre nego što je Otarola postao ministar u kabinetu, ali je predsjednica Dina Boluarte zahtijevala njegov povratak iz Kanade, nakon čega je podnio ostavku.

"Oni koji su oduvek željeli da izađem iz vlade nijesu čak ni oklevali da montiraju audio zapis sa prikrivenom svrhom da okaljaju moj ugled“, rekao je Otarola u svom govoru o ostavci.

Prema peruanskom zakonu, svih 18 članova peruanskog kabineta mora da slijedi Otarolu i da podnese ostavke, ali ih predsjednica može ponovo izabrati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније