Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

27. 03. 2024. 20:20 >> 20:20

Zvaničnik SAD TVRDI

Izrael ponovo spreman da razgovara o Rafi s Vašingtonom

Služba Vlade Izraela je prenijela da bi htjela da se nađe nov datum za organizovanje sastanka o Rafi, opkoljenom gradu na jugu pojasa Gaze, iako su Izraelci prije dva dana otkazali razgovore o tome predviđene za ovu nedelju - rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik.

On je rekao za Frans pres da SAD rade sa Izraelom da usaglase datum.

Gnijevan jer su se SAD uzdržale tokom glasanja o rezoluciji u UN kojom se zahtjeva primirje u Gazi, Izrael je u ponedeljak odlučio da ne pošalje delegaciju u Vašington gdje je trebalo da se razgovara o izraelskom planu ofanzive na Rafu na jugu pojasa Gaze, čemu se Bijela kuća suprotstavlja zahtjevajući zbrinjavanje civila i popravljanje katastrofalne humanitarne situacije.

Vašington, glavni izraelski savezni protiv je svake veće kopnene ofanzive na Rafu gdje se sklonilo više od milion palestinskih civila.

Predsjednik SAD Džozef Bajden je lično tražio od izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da pošalje delegaciju u SAD da se razgovara o mogućim alternativama. Netanjahu je ipak u ponedeljak odlučio da neće slati delegaciju iz protesta zbog odluke SAD da se uzdrže tokom glasanja o rezoluciji UN u kojoj se poziva na prekid vatre u Gazi smjesta.

Zvaničnici SAD su rekli da su iznenađeni tom reakcijom, ali su potvrdii da nisu promijenili svoj stav o pružanju podrške Izraelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније