Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RSE ]

21. 04. 2024. 08:45 >> 08:42
Čitaj mi:

zaharova

Moskva tvrdi da će američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pogoršati globalnu krizu

Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalnu krizu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

"Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima", napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Rekla je da američka pomoć Tajvanu predstavlja miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu direktan put ka velikom pogoršanju situacije u regionu.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je u subotu plan pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrijednosti od 95 milijardi dolara. Odluka bi bi sljedeće trebalo da bude usvojena u Senatu, gornjem domu Kongresa.

Iz tog plana, više od 60 milijardi dolara namijenjeno je Ukrajini.

Plan predviđa i 13 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu, istorijskom savezniku SAD u ratu u Pojasu Gaze protiv palestinskog Hamasa, koji SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom.

Planirano je i više od devet milijardi dolara za humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi i drugim ranjivim populacijama širom svijeta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније